Okulumuz Uluslararası eSafety Etiketi’ni Kazandı

Okulumuz, Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından verilen prestijli eSafety Etiketi'ni almaya hak kazandı. Bu etiket, okulumuzun internet güvenliği ve öğrencilerin dijital ortamlarda bilinçli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak adına gösterdiği üstün çabalarından aldı.

eSafety Etiketi, teknolojinin eğitimde etkin bir şekilde kullanılmasını sağlarken, aynı zamanda çevrimiçi güvenlik ve öğrenci bilgisayar kullanım standartlarına uygunluğu ölçen bir standarttır. Bu etiketle birlikte, okulumuzun dijital altyapısının, öğrenim materyallerinin ve yönetim politikalarının Avrupa standartlarındaki güvenlik ve koruma kriterlerini karşıladığı resmi olarak tanınmış oldu.

Okul müdürümüz sayın  Mehmet Ali ERDEN, bu başarının eğitim kadromuzun ve öğrencilerimizin ortak çabalarının bir sonucu olduğunu belirtti ve ekledi: "eSafety Etiketi’ni alarak, okulumuzda güvenli bir öğrenme ortamı sağlama konusundaki kararlılığımızı ve teknolojiyi etik bir şekilde kullanma yönündeki taahhüdümüzü pekiştirdik. Bu başarı, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin dijital dünyayı güvenli ve etkili bir şekilde kullanma konusundaki bilinçliliklerinin bir göstergesidir." dedi.

2/A sınıf öğretmeni Rezzan Zeliha, bu gelişmenin öğrenci perspektifinden önemini şöyle ifade etti: "İnterneti kullanırken her zaman güvenlik konusunda bilinçli olmaya çalışıyoruz. eSafety Etiketi, okulumuzun bu konuda ne kadar ciddi olduğunu ve bizim de bu süreçte aktif rol alabileceğimizi gösteriyor."

Okulumuzun eSafety Etiketi alması, aynı zamanda öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yönelik sürekli eğitim programlarının ve atölye çalışmalarının bir parçası olarak da devam edecek.

Bu önemli başarı, Erdemkent İlkokulu-Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nun eğitimde teknolojinin önemini benimseyerek, güvenli bir öğrenme ortamı yaratma misyonunu sürdürdüğünün altını çizer. Okulumuz, öğrencilerine sadece akademik başarılar sunmakla kalmayıp, onları geleceğin dijital dünyasına hazırlamak için de çalışmalarına devam edecektir.

15-04-2024

Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 13:40 - Görüntülenme: 51