Ara

Erdemkent İlkokulu, öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutladı. Öğrencilerimiz, yerli üreticilerin ürünlerine destek olmak ve yerli malı kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Hafta boyunca, öğrenciler sınıflarında yerli malı kullanımını teşvik eden pankartlar hazırlayarak sınıflarını süslediler. Ayrıca, okul içinde yerli üreticilerin ürünlerini tanıtan stantlar kuruldu. Öğrenciler, yerel işletmelerin ürünlerini inceleyerek bilinçli tüketiciler olma yolunda adımlar attılar.

Öğretmenler, öğrencilere yerli malı kullanmanın ülke ekonomisine sağladığı katkıları vurgulayarak, yerli üreticilere destek olmanın önemini anlattılar. Okul yönetimi de bu etkinlikle öğrencilere sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Okul müdürü sayının Mehmet Ali ERDEN, yapılan etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, "Yerli Malı Haftası, sadece bir haftayla sınırlı kalmamalı. Bizler, yerli üreticilere destek olmayı ve yerli malı kullanımını sürekli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinliklerle hem bilinçleniyoruz hem de toplumumuzda yerli malı kullanımını teşvik ediyoruz" dedi.

Erdemkent İlkokulu yönetimi, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin, öğrencilere sadece derslerle değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinciyle de donanmalarını sağladığını belirtti. Etkinlik kapsamında öğrencilerin gösterdiği ilgi ve katılım, gelecekte daha fazla benzer etkinlik düzenleme konusunda okulun motivasyonunu artırdı.

Ara

Okulumuzda BİLJKE SU VAZNE(PLANT ARE İMPORTANT) adlı e twining projesi yürütülmektedir. Bu proje ile birlikte bitkilerin yapısı, doğası, büyümesi ve önemi gibi birçok önemli konular incelenecektir.  Çocuklara bitkilerin gelişimini anlatmak, doğa sevgisi kazandırmak ve çevre bilinci oluşturmak amaçlanmaktadır.

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! Bu özel gün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferini simgeliyor. Aziz milletimizin kahramanlık destanını gururla anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Haz

Okulumuzda yıl sonu töreni ile öğrencilerimiz karnelerini aldılar, yaz tatiline başladılar. Ortaokul birincimiz Nisa Nur ve İlkokul birincimiz Zeynep Yağmur bu üstün başarılarından dolayı plaketlerini aldılar.

Tübitak bölge birincimiz Muharrem Yiğit, Kürek çekme Türkiye Birincimiz Yiğit Efe ve okulumuzda yapılan Fen Bilimleri bilgi yarışmasında birinci olan öğrencilerimiz ödüllerini aldılar. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılı sene sonu toplantısı yapıldı. Okulumuzdan ayrılacak olan öğretmenlere plaketleri takdim edildi.

Haz

Kitap Van projesi kapsamında PTT kargodan en çok kitap talep eden, okuduğu kitabı Kitap Van sistemine en çok kaydeden öğrencilere ödülleri Sayın  Valimiz Dr. Ozan BALCI tarafından verildi.

Okulumuz İlkokul kategorisinde  Van il 1️⃣.

Ortaokul kategorisinde İmam Hatip Ortaokulumuz Van il 1️⃣.

Erdemkent Ortaokulu Van il 3️⃣. Olmuştur.

May

Artistik Jimnastik Miniklerde ilde 2.lik ve 3.lük kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Bu süreçte desteğini esirgemeyen öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ederiz.

May

İlimizde düzenlenen “Artistik cimnastik” yarışmasında “Minikler Kız Takımımız” il birincisi olmuştur. Tebrik ederiz.

May

Sevgili gençler, geleceğin umudu olarak sizlerden, Atatürk'ün işaret ettiği hedeflere odaklanmanızı ve onun ilke ve değerlerine sahip çıkmanızı bekliyoruz. Ülkemizin çağdaş, demokratik ve gelişmiş bir geleceğe yürümesi için sizlere büyük görevler düşüyor. İnanıyoruz ki, sizler gençlik bayrağını daha da yükseklere taşıyacak ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacaksınız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

May

1/A sınıfı artık kitapların büyülü dünyasına yolculuk edecek.

Okuma bayramı şenliğimiz kutlu olsun.

May

Şehit J.Tğm.Abdulselam ÖZATAK Akıl ve Zeka Oyunları sınıfımızın açılışı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sayın  Hüseyin BEKMEZ, Van İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Dr.Mehmet KAPLAN,  Edremit İlçe Kaymakamımız Sayın Yücel ERDEM, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Elif YÖRÜK ve Şube Müdürlerimizin katılımıyla açılmıştır.

May

Kitap Van Projesi 4. Kitap okuma yarışması ilçe sınavına kurumumuz adına katılacak öğrencilerimiz:

*İlkokul*

Serra El

*Ortaokul*

Elif İkra Hangül

*İHO*

Faika Zehra Bozkurt

Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

May

4/D sınıfı elektrik ustaları sergimiz.

May

4-C sınıfı öğrencilerinin Fen Bilimleri dersine ait”Aydınlatma Araçları Tasarlıyorum” projesi sergisi.

Nis

Sevgili öğrencilerimiz, sizler, geleceğimizin umut verici ve aydınlık yüzlerisiniz. 23 Nisan sadece size ayrılmış bir gün değil, aynı zamanda sizlere duyulan saygının, sevginin ve umudun bir göstergesidir.

Bugün, hep birlikte sevgi, barış ve hoşgörü içinde yaşayacağımız bir Türkiye için umutlarımızı dile getiriyoruz. Sizler, bu umutların gerçekleşmesi için en önemli unsurlarsınız. Kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkenize karşı sorumluluklarınızı bilin ve bugünün anlamını hep hatırlayın.

Bugünü kutlayarak, geleceğimizi daha aydınlık bir hale getirmeye katkıda bulunacağız. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun!